IPCC 2018 – Disiplinlerarası Doktora Öğrencileri İletişim Konferansı (28-29 Mayıs 2018, İstanbul Bilgi Üniversitesi)

BİLGİ Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Doktora Programı kapsamında, İletişim Fakültesinin desteğiyle bu yıl birincisi düzenlenecek Disiplinlerarası Doktora Öğrencileri İletişim Konferansı (IPCC), 28-29 Mayıs 2018’de İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsünde gerçekleştirilecek. “Yöntemi Yeniden Düşünmek” başlığıyla yola çıkan düzenleme komitesinin çağrı metni şöyle:

İletişim bilimleri alanını geniş bir çerçeveye yerleştirerek, medya, habercilik, toplum bilimleri, toplumsal cinsiyet, ekran çalışmaları, oyun ve deneyim tasarımı, kurumsal iletişim, halkla ilişkiler, sinema, dil bilim, performans sanatları, pazarlama iletişimi, reklamcılık, görsel iletişim tasarımı, kültür yönetimi, müzik ve sonik çalışmalar, sanatsal ve kültürel çalışmalar gibi alanlarda doktora tezini yazmakta olan öğrencileri, araştırma yöntemlerini tartışmak üzere bir araya gelmeye davet ediyoruz.

Büyük konferansların yoğun programları arasına sıkıştırılmış sunumlarda besleyici bir geri bildirim ortamı bulmakta zorlanan, kuvvetli ve kalıcı bir iletişim ağı oluşturmayı önemseyen bir grup doktora öğrencisi olarak benzer hedeflere sahip doktora öğrencilerine sesleniyoruz. Yöntemlerimizi, çalışmalarımız çerçevesinde birlikte düşünmek, alan ve araştırmanın gereklerini birlikte yeniden yorumlamak istiyoruz.

Devinen bir alanda çalışmaların nasıl yürütüldüğüne ve nasıl yürütülebileceğine dair yapıcı tartışmaların değerli olduğunu düşünüyoruz. Bu konferansta da iletişim bilimleri ve sosyal bilimlerin farklı alanlarında, iletişim merkezli çalışan doktora öğrencilerini, kullandıkları yöntemlerin ve araştırma tekniklerinin çatısı altında buluşturmak istiyoruz.

Katılımcıların doktora çalışmaları kapsamında sunum hazırlayabilecekleri başlık önerileri belirtilmiş olup başlıklar yalnızca belirtilenlerle sınırlı değildir. Katılımcıların en geç 1 Mart 2018’e kadar 750 ila 1000 kelimelik kapsamlı bildiri özetlerini, 150 ila 200 kelimelik özgeçmiş ve iletişim bilgileriyle beraber ipcc2018@bilgi.edu.tr adresine e-posta ile ulaştırmaları gerekmektedir. Bilimsel komitenin değerlendirmeleri bildiri sahiplerine 1 Nisan 2018’de yapılacaktır. Bildiri gönderimi İngilizce veya Türkçe yapılabilir. Sunumlar Türkçe gerçekleştirilecektir. Konferansa ders döneminde olan veya yeterlilik sınavını geçmiş doktora öğrencileri katılabilir. Katılımcılar yeterlilik sınavını geçtiyse bu durum özgeçmişte belirtilmelidir.

Katılım ücretsizdir. Konferans, İstanbul dışından gelen katılımcılar için yol ve konaklama hizmeti sağlamamaktadır.

Ayrıntılı bilgi için ipcc2018.bilgi.edu.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.