Bildiri çağrısı: Modern Türkiye Sosyal Bilimler Gençlik Kongresi

mtsbgenclik_kongresi_eng_mailing

İstanbul Şehir Üniversitesi Modern Türkiye Çalışmaları Merkezinin, Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü, Şehir Sosyoloji Dükkânı Kulübü ve Şehir Diplomasi Kulübünün katkılarıyla düzenlediği Modern Türkiye Sosyal Bilimler Gençlik Kongresi, 28-30 Nisan 2017 tarihleri arasında İstanbul Şehir Üniversitesi Altunizade yerleşkesinde gerçekleştirilecek.

“Modern Türkiye’de Özgürlük ve Güvenlik” üst başlığını taşıyan kongrenin çağrı metni şöyle:

Bu yıl kongre Türkiye’de özgürlük ve güvenlik kavramları bağlamında özellikle şu konulara odaklanmaktadır: Siyasal sistemler, dış politika, sosyoloji, tarih, psikoloji, uluslararası ilişkiler, göç, özgürlükler, kimlik, inanç grupları, askeri darbe, savunma, edebiyat, felsefe ve hukuka dair konular tartışılacaktır. Modern Türkiye çalışmalarının çeşitli konuları hakkında bildiri ve panel önerileri de kabul edilecektir.

Son başvuru tarihi 15 Mart 2017 olan kongre, Türkçe ve İngilizce olarak yapılacaktır ve lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine  yöneliktir.

Ayrıntılı bilgi için cemts.sehir.edu.tr/gencmots/tr/duyuru-metni/ adresini ziyaret edebilirsiniz.