Doç. Dr. Eser Gegez ve Burcu Gümüş’e Prof.Dr. Mehmet Oluç En İyi Bildiri Ödülü

eser_telciBİLGİ İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Eser Gegez ve markaokulu Program Yöneticisi/BİLGİ İletişim Doktora Programı Öğrencisi Burcu Gümüş tarafından, bu yıl Kütahya’da 06-08 Ekim tarihlerinde düzenlenen 21. Pazarlama Kongresi’nde sunulan  “Değişen Tüketici Kültüründe Yeni Trend: Ortak Tüketim” başlıklı bildiri,  Prof.Dr. Mehmet Oluç En İyi Bildiri Ödülü’ne layık görüldü.

Bildiri özeti:

“Ortak tüketim anlayışının tüketici davranışlarını değiştirme burcugücünün artmasına rağmen, özellikle Türk pazarlama yazınında bu konudaki araştırmalar oldukça azdır. Bu çalışma, tüketicilerin ürün ve hizmetlerin sahiplenilmesine ilişkin (ortak tüketim anlayışı) niyet ve tutumlarını incelemeyi amaçlamıştır. Tüketicilerin algıladıkları ekonomik, çevresel ve psikolojik faydaların bu yeni gelişen trende yönelik tutum ve eğilimlerini etkileyeceği öngörülmüş ve beklenen ilişkileri test etmek amacıyla toplam 456 tüketiciye anket uygulanmıştır. Sonuç olarak, ortak tüketime yönelik tutum ve davranışların bahsi fayda beklentilerinden güçlü şekilde etkilendiği ortaya konmuş; fakat bu sisteme duyulan güvenin öngörülen ilişkilerde bir moderatör etkisi olduğu kanıtlanamamıştır.”