Seray Öney Doğanyiğit’ten kitap bölümü

seray resimBİLGİ Halkla İlişkiler Öğretim Görevlisi Seray Öney Doğanyiğit, Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi kapsamında hazırlanan “Sağlık Okuryazarlığı” adlı kitaba, “Mobil Sağlık ve Sağlık Okuryazarlığı” bölümü ile katkıda bulundu:
“Mobil araçların yaygınlaşmasıyla birlikte mobil sağlık (mSağlık) uygulama yazılımları, sağlığın geliştirilmesi ve iyi sağlık halinin korunması ile ilgili birçok fırsatı da beraberinde getirmiştir. Bireyin farkındlaığını artırmak ve oluşabilecek risk faktörlerine karşı bireyi güçlendirmek amacı ile kullanılan mobil sağlık uygulamaları, günümüzde sağlık okuryazarlığının artırılmasından davranış değişikliğine kadar pek çok alanda kullanılmaktadır.  Bu makalede mobil sağlık uygulamalarının sağlığı iyileştirme, bireyi güçlendirme ve sağlık okuryazarlığı düzeyini artırmadaki rolü ve dünya ve Türkiye örnekleri üzerinden tartışılmaktadır.”