BİLGİ Mühendislik Fakültesi Dekanı Ata Akın’dan Workshop Çağrısı

pic_neuroscience_degree“Bilgi’ye katıldığım günden beri sizlerle veya fakültenizdeki kimi hocalarla beyin araştırmaları üzerine fikir alışverişlerinde bulundum. Konuştuğum her hoca büyük bir heves ve tutku ile fikirlerini benimle cömertçe paylaştı. Anlaşılan o ki, artık zamanı gelmiştir. Kendi çapımda başlattığım bu dairenin Bilgi’ye ve dışarısına ulaşması ihtimali ve beklentisi doğuyor. Sizlerin de onaylıyla yakın zamanda bir workshop düzenlemek istiyorum.

Amaç: Bilgi ve çevresini içine alacak bir şemsiye merkez (YÖK anlamında olmak zorunda değil) kurmak ve zihin, davranış ve beyin araştırmalarında çalışma grupları oluşturmak, bu konuda bir adres olmak.

Şimdiye kadar ne tür konular bu şemsiyenin altına girebilir diye baktığımda gördüklerimi iletmek istedim (tabii bunlarla asla sınırlı değiliz):

• Neuroscience
  • Neuroeconomics, neuromarketing
  • Neuropyschology, neuroethics
  • Gaming, animation, computer vision
  • Behavioural modeling,
  • Philosophy of mind, neurophilosophy
  • Artificial Intelligence, robotics, social robotics
  • Internet and social media analysis
  • Expert systems design, big data analysis
  • Innovative techniques in education (i.e. computer graphics and animation in education)
  • Language and processing and the brain
  • Arts and the brain, perception, aesthetics and its representation in the brain
  • Emotions and its relation to decision making

Fakültelerimizde bu konularda çalışan veya bu konulara ilgi duyan çok değerli araştırmacılarımız var. Niyetim bir topluluk yaratmak, yakınlaşma ortamı sağlamak, ardından da odaklı araştırma grupları ve projeleri belirlemede bir facilitation merkezi kurabilmek. Sizlerin tecrübelerine ve yönlendirmelerinize muhtacım. Hiçbirimiz tek başımıza bunu yapamayabiliriz. Ama ortak bir destek mekanizması düzenleyebileceğimiz bir workshop çok güzel bir başlangıç olur.

Önerim: Okul başlamadan veya başladığı ilk haftalarda bir günü ayarlamamız ve her fakülteden bir iki hocamızın 20-30 dakikalık sunumlarla araştırma alanlarını ve hayallerini anlatacağı bir workshop düzenlememizdir.”

Yukarıda bahsi geçen alan içinde yer alan sıralanmış alt alanlarda veya bu alana uygun yeni bir alan önerisi ile Ata hocanın bahsettiği atölyeye katılmak isteyen hocalarımız, 26 Ocak tarihine kadar Fakülte Sekreterliği ile iletişime geçebilirler.