#direngeziparkı Eylemcilerini Anlamak: “Gencim, Özgürlükçüyüm, Ne İstiyorum?”

945926_10151468088947724_1682071570_nBİLGİ Medya Öğretim Görevlisi Esra Ercan Bilgiç ve Zehra Kafkaslı tarafından hazırlanan “Gencim, Özgürlükçüyüm, Ne İstiyorum?” başlıklı #direngeziparkı Anketi Sonuç Raporu, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları tarafından yayımlandı.

Bilgiç ve Kafkaslı, araştırmalarının altında yatan motivasyonu çalışmalarının “Sunuş” bölümünde şu sözlerle ifade ediyorlar:

“Yaşananların Türkiye tarihinde siyasi ve sosyolojik bakımdan son derece önemli bir dönüm noktası olacağı belliydi, bunu hissedebiliyorduk. Muhtemelen bundan sonra Türkiye’nin sosyal bilimler alanındaki üretimi büyük oranda bu protestolara ve iktidarın verdiği tepkiye yoğunlaşacaktı, bunu da görebiliyorduk. Uzun vadede derinlemesine araştırmaya ve analize ihtiyaç duyulacağı kesindi. Ancak kısa vadede ne olup bittiğini anlamamıza yardımcı olacak verilerin de hızla üretilmesi gerekiyordu.”

Raporun dijital kopyasına İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları internet sitesinden erişilebilir.