“Sanat Yönetimi Üzerine Konuşmalar 3”: Özel Sektör ve Sanat Yönetimi

Yapı Kredi Kültür Merkezi’nde “Sanat Yönetimi Üzerine Konuşmalar” tüm hızıyla devam ediyor. Sanat yönetiminde uluslararası kurallar ve Türkiye’de gelişmekte olan sanat yönetimi koşullarının tartışıldığı, Masumiyet Müzesi Direktörü Esra A. Aysun’un yönetimindeki toplantılar, Mayıs ayına kadar devam edecek. Nisan ayı konuğu ise İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü’nden Dr. Gökçe Dervişoğlu Okandan.

ImageDervişoğlu Okandan, sırayla Sankt Georg Avusturya Lisesi,  İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Avusturya – Innsbruck Üniversitesi’nde öğrenimini ve araştırmasını tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi’nde  7 yıl boyunca araştırma görevlisi olarak görev yaptı ve işletme ile ilgili birçok temel ders verdi.  2004-2006 yılları arasında uzun dönemli olarak stratejik yönetim, senaryo teknikleri konusunda Türkiye’nin önde gelen firmalarına danışmanlık görevi üstlendi, katılımlı yöntem uygulamalarını hazırladı ve yönetti. Eylül 2006’da İstanbul Bilgi Üniversitesi Tasarım Kültürü ve Yönetimi Sertifika Programı koordinatörlüğü görevini üstlenen Dervişoğlu Okandan, “Sanatın Bir Stratejik İletişim Aracı olarak Rolü” konulu doktora tezini İ.Ü İşletme Fakültesi Yönetim ve Organizasyon kürsüsü ve Copenhagen Business School Art&Leadership Center desteğiyle tamamlamış ve Kasım 2008 tarihinde İstanbul Bilgi Universitesi İletişim Fakültesi’ne Yardımcı Doçent olarak atanmıştır. Sanat ve Kültür Yönetimi alanında, Lisans ve Yüksek lisans seviyesinde Yaratıcı Sektörler, Kültür Yönetimine Giriş, Örgüt Yapıları ve İnsan Kaynakları, Kültür Kurumları dersleri vermektedir.Halen Kültür ve Yaratıcı Endüstrilerle ilgili sivil toplum örgütlerine akademik danışmanlık sunmakta ve uluslararası kültür yönetici değişim programı TANDEM’de eğitim ve değerlendirmeden sorumlu proje yönetici olarak çalışmaktadır. Sosyal Girişimcilik ve Kültür Girişimciliği alanında akademik yayınları bulunmaktadır.

Tarih: 15 Nisan Pazartesi

Söyleşi: Sanat Yönetimi Üzerine Konuşmalar : “Özel Sektör ve Sanat Yönetimi”

Yöneten: Esra A. Aysun

Konuşmacı: Gökçe Dervişoğlu Okandan