Erkan Saka Editörlüğünde ‘Türkiye’de Yeni Medya Çalışmaları’

ImageBilgi Üniversitesi öğretim görevlilerinden Yrd. Doç. Dr. Erkan Saka (BİLGİ PR/M&İS) editörlüğünde, ve Vehbi Görgülü (BİLGİ Reklamcılık), Anıl Sayan (BİLGİ PR) ve Ayşegül Akaydın‘dan (BİLGİ TVRP) oluşan editoryal ekibin çalışmalarıyla hazırlanan ‘Türkiye’de Yeni Medya Çalışmaları -I-, e-book formatında yayımlandı.

Kitapta yer alan 7 makaleden 5’i BİLGİ Medya ve İletişim Sistemleri Yüksek Lisans Programı kapsamında hazırlanan yüksek lisans tezlerinden derlenen makalelerden oluşmaktadır: Gökhan Aslan; “Anonimliği Sosyal Medya İle Değerlendirmek”,Beyhan Sunal;”Özgür Yazılım-Açık Kaynak Hareketi Örneğinde Sosyal Hareketlerde Yeni Olanaklar: Çokluk, Ağ Örgütlenmeleri ve Refleksif Direniş”, Metin Özer; “Bir Crowdsourcing Denemesi Örneği: secimtakip.org”, Simge Tezel; “Türkiye’de Viral Pazarlama/Reklamcılığa Bakış”, Emre Yasa; “Twitter And Journalism: How Students Utilize Twitter to Consume News”.

Bunun yanı sıra Erkan Saka’nın “Blogging As A Research Tool For Ethnographic Fieldwork” adlı çalışması ve Anıl Sayan’ın “Yeni Medya Davranışları: Boz Baykuşlar Örneği” makalesi kitapta yer almaktadır.

‘Türkiye’de Yeni Medya Çalışmaları’, Yeni Medya’nın kullanım biçimlerinden, internet üzerinden oluşturulan taraftar örgütlenmelerine, hali hazırda kullanılan jargon ve bunun kavramsal içeriğinden, Hacker kültürünün felsefi kaynaklarına uzanan ve her defasında Yeni Medyanın farklı bir özelliğine vurgu yapan bol çeşnili zengin bir kaynak sunmayı hedeflemektedir.

Çalışma, idefix.com adresinden edinilebilir. Detaylı bilgi için: Erkan’s Field Diary

1. In July, 1887, a credit card applicatoin was heard in the Clermont
    Warden’s Court for the reef claim 200 yards west of Hurley’s Dam, as well as the ‘Telegram’ states:.
    Not only does a digger know that it is extremely possible
    he may look for a good deal of gold with very little trouble, but, worse still, he knows he or she work very,
    very hard without getting any gold at all. After debating the problem and being of the opinion that this Government had no capacity to reimburse,
    they submitted the situation on the Crown Law Office for