Büyüyen Kapsayıcı Piyasalar: Türkiye’de Sosyal Girişimcilik Vakaları

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık Programı öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Gresi Sanje ve UNDP Bölgesel İş Geliştirme Koordinatörü Gökhan Dikmener‘in editörlüğünü üstlendikleri “Büyüyen Kapsayıcı Piyasalar: Türkiye’de Sosyal Girişimcilik Vakaları” kitabı, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları etiketiyle yayınlandı. Eserde BİLGİ İletişim Fakültesi’nden Medya ve İletişim Sistemleri Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Itır Erhart, Kültür Yönetimi Lisans Programı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökçe Dervişoğlu Okandan ve Reklamcılık Programı Araştırma Görevlisi Vehbi Görgülü‘nün çalışmaları da yer almaktadır.

Türkiye’de Sosyal Girişimcilik anlayışına Gençtur, Çöp(m)adam, KEDV, AYDER ve Buğday gibi vaka örnekleriyle ışık tutan çalışma, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın, bir Türk işbirliği ve Koordinasyon Ajansı ile UNDP ortak projesi olan Güney Doğu Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu Ülkelerinde Büyüyen Kapsayıcı Piyasalar Girişimi kapsamında, Şubat 2011’de imzaladığı mutabakat zaptı çerçevesinde yürütülmüştür.