Kaan Varnalı’dan yeni kitap: Dijital Tutulma

Pazarlama iletişiminin hedefindeki insanı hala “tüketici” olarak tanımlayabilir miyiz? “Doğru bilgi” nedir? “Marka toplulukları”, “sosyal ağlar”, “etkileşim”, “dijital etnografi”… Gerçekten eski teorilerin çatırdadığı bir dönemden mi geçiyoruz?

Dijitalin yarattığı heyecanın iletişim evreninde bir tutulmaya yol açtığı kesin. Bu dijital tutulma, markalarla tüketici, daha doğrusu “insan” arasında gerçekleşiyor.

Kaan Varnalı’ya göre “dijital mecraların pazarlama iletişimine getirdiği yenilikleri hem akademi hem de sektör insanları aynı coşkuyla takip ediyor, deneyimliyor ve değerlendiriyor. Ama kendi köşelerinde, birbirinden habersiz bir şekilde.” İşte Dijital Tutulma bu noktadan hareket ederek yazılmış bir kitap. Varnalı’nın sade, akıcı ve aynı zamanda bilgilendirici bir dille yazdığı Dijital Tutulma, hem pazarlama iletişimi öğrencileri hem de sektörün profesyonelleri için el altında bulundurulması gereken bir kaynak. Kaygan bir teknolojik zeminde her gün yeniden anlam kazanan kavramlara dair Varnalı’nın sunduğu felsefi tartışma, vaka örnekleriyle uygulanabilir hale geliyor.

Sektörün değerli ismi Haluk Sicimoğlu da “Strateji” konusunu ele aldığı bir bölümle Kaan Varnalı’nın bu ezber bozan kitabına zengin bir katkıda bulunuyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık bölümünde lisans ve yüksek lisans düzeyinde tüketici davranışları, yeni mecralar, sayısal okuryazarlık ve dijital araştırma yöntemleri dersleri veren Yrd. Doç. Dr. Kaan Varnalı, aynı zamanda İletişim Fakültesi dekan yardımcılığı görevini de yürütüyor. Ayrıca, akademik faaliyetlerinin yanında, tanınmış birçok firmaya uzmanlık alanları doğrultusunda danışmanlık ve eğitim hizmetleri veriyor.

Kaynak: http://www.mediacatonline.com/Home/KitapDetay?haberid=55106