İstanbul Bilgi Üniversitesi: II. Disiplinlerarası Medya Çalışmaları Lisansüstü Öğrenci Konferansı

5-6 Mayıs 2012

İstanbul Bilgi Üniversitesi

Medya ve iletişim Sistemleri Programı, İstanbul

Geçtiğimiz yıl I. Disiplinlerarası Medya Çalışmaları Lisansüstü Öğrenci Konferansı’na büyük bir katılımla ev sahipliği yapan İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri Programı, II. Disiplinlerarası Medya Çalışmaları Lisansüstü Öğrenci Konferansı’nı 5-6 Mayıs 2012′de daha da büyük bir katılımla gerçekleştirmeyi hedefliyor. Konferans, bu yıl da sosyal bilimler alanında yüksek lisans ve doktora çalışması yapan öğrencileri bir araya getirerek bilimsel araştırma ve fikirlerini paylaşabilecekleri akademik bir platform oluşturma amacıyla düzenlenmektedir. Konferans süresince tüm katılımcılar arasında verimli bir tartışma ortamı yaratılarak fikir alışverişi ve etkileşime imkan sağlamak ve bu tür faaliyetlerin yaygınlaşmasını sağlayacak yeni olanaklar yaratılması amaçlanmaktadır.

Konferans için olası konu başlığı önerileri aşağıdaki gibi olup, konular sadece bunlarla sınırlı değildir:

· Siyasal İletişim ve Kamusal Alan
· Politika ve Sosyal Hareketler
· Medya ve Demokrasi Kültürü
· Medyada Retorik
· Medya, Siyasi Aktörler ve Kamuoyu
· Sivil Toplum ve Sosyal Sorumluluk
· Alternatif Medya
· Toplumsal Hafıza
· Yasalar ve Yasaklar
· Temsiller ve Temsiliyet
· Toplumsal Cinsiyet
· Popüler Kültür İncelemeleri
· Medyada Kültür ve Sanat
· İnternet ve Yeni Medya
· Sosyal Medya ve Paylaşım Ağları
· Medyanın Ekonomi Politiği

250 kelimelik bildiri özetlerinin, katılımcıların eğitim ve iletişim bilgileriyle birlikte, en geç 21 Mart 2012 tarihine kadar ozge.ozduzen@bilgi.edu.tr veyaipek.kotan@bilgi.edu.tr adreslerine gönderilmesi gerekmektedir. Kabul edilen bildirilerin sahiplerine 1 Nisan 2012 tarihinde elektronik posta yoluyla haber verilecektir.

Konferans dili Türkçe’dir.
Katılım ücretsizdir.
Konferansa İstanbul dışından katılanların yol ve konaklama masrafları karşılanacaktır. Bunun için, katılımcının yol (otobüs/tren) ve konaklama masraflarına ilişkin faturalarını konferansın son günü organizasyon komitesine teslim etmesi gerekmektedir. Friedrich Ebert Stiftung Vakfı’na desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Organizasyon Komitesi

Doç. Dr. Esra Arsan