Symposium by KPY

KPY olarak Kanada’nın önde gelen üniversitelerinden McGill Üniversitesi ile birlikte düzenlediğimiz Kültür Endüstrileri ve Kültürel Çeşitlilikteki Rolü başlıklı bir günlük uluslararası sempozyum 12 Temmuz’da gerçekleştirildi. Kültür Politikaları ve Yönetimi Araştırma Merkezi’mizin (KPY) Kanada McGill Üniversitesi’nin Media@McGill birimi ile ortaklaşa düzenlediği bu sempozyumda UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Öcal Oğuz ve Uluslararası Kültürel Çeşitlilik Koalisyonları Federasyonu Genel Sekreteri Charles Vallerand gibi bir çok önemli katılımcı vardı. Sempozyumun açılışını yapan KPY Müdürü Asu Aksoy, Türkiye’de ilk defa kültür endüstrileri ve kültürel çeşitlilik başlıklarının bağlantılı olarak ele alındığını ve bu sempozyumun Türkiye’de bir Kültürel Çeşitlilik Koalisyonu’nun kurulması ve Türkiye’nin UNESCO’nun Kültürel İfadelerin Çeşitliliğinin Korunması ve Geliştirilmesi Sözleşmesi’ne taraf olması için önemli bir akademik başlangıç teşkil ettiğini vurguladı.